21 mei t/m 1 juni 2025
Open de Poortloze Poort
Een Verdiepingsprogramma
Om met deze training mee te doen moet je
de 16-daagse training "Vreedzame Wil, Vreedzaam Pad" afgerond hebben.
Een Speciale Retraite door Cuong Lu
Een 12-daagse intensieve training
voor onzichtbare zen-kloosterlingen
You will learn:
Je krijgt een formele ordinatie en een zestiendaagse intensieve training. Deze training bevat de diepe studie in de drie manden met heilige boeddhistische literatuur: Soetra, Sastra en Vinaya (leringen van de Boeddha, commentaren op de leringen en kloosterregels)..
Wijsheid
Geluk
Compassie
Vrede
Rust
Stilte
Verbinding
Vrijheid
Open de Poortloze Poort

Een 12-daagse intensieve training onder begeleiding van zenmeester Cuong Lu

Om de poort van een huis te openen, hebben we een sleutel nodig of een code. Voordat we die poort geopend hebben, staan we buitenshuis. Er is een verschil tussen binnen het huis en buiten het huis. Onze geest is zo’n huis, alleen alles wat zich buiten onze geest bevindt, is ook onze geest. Voor onze geest is er geen binnen en geen buiten.

Zen is de weg om onze geest te kunnen belichamen. Zien we onze geest niet, dan blijft onze geest letterlijk een vreemdeling voor ons allemaal. Er schuilt een vreemdeling in ons die ons stuurt. We kunnen onze geest ontdekken en eigen maken. Niets is mooier dan onze geest te kunnen zien en ermee te kunnen leven.

Onze geest kan ons ontzettend veel vrede en vrijheid geven. We hebben een weg nodig om dat te ontdekken. Maar die weg is tevens een product van onze geest. Alleen wanneer die weg tegelijkertijd geen-weg is, heeft het zin om hem te volgen. De poort van zen wordt om die reden ook de poortloze poort genoemd. Om de geest te kunnen zien, moeten we de geest helemaal loslaten.

De begeleiding om onze geest helemaal los te laten en dat te kunnen ervaren, is de weg zonder weg. Daarmee kunnen we de poortloze poort openen.

Deze opleiding is alleen beschikbaar voor mensen die zen op een diep niveau willen ervaren. Zen is geen spel van de geest, maar een training om de kracht van je geest te openen en te ontdekken.

DATUM EN TIJD:
21 mei t/m 1 juni 2025
Aanvang op de eerste dag: 20:00 uur
Einde op de laatste dag na de lunch

LOCATIE:
2, Les Monts
87190 Magnac-Laval
France Show on map

KOSTEN:
€ 1430 (in een tweepersoonskamers)
€ 1246 (in een tent)
Deze bedragen zijn
-vrij van btw
-inclusief overnachtingen en alle verblijfkosten
-exclusief DANA voor de leraar

BELANGRIJKE INFORMATIE:
Verder lezen

INSCHRIJVEN:
Inschrijven voor dit event

DATUM EN TIJD:
21 mei t/m 1 juni 2025
Aanvang op de eerste dag: 20:00 uur
Einde op de laatste dag na de lunch

LOCATIE:
2, Les Monts
87190 Magnac-Laval
France Show on map

KOSTEN:
€ 1430 (in een tweepersoonskamers)
€ 1246 (in een tent)
Deze bedragen zijn
-vrij van btw
-inclusief overnachtingen en alle verblijfkosten
-exclusief DANA voor de leraar

BELANGRIJKE INFORMATIE:
Verder lezen

INSCHRIJVEN:
Inschrijven voor dit event

Ons Programma

Vanaf het eerste moment dat je in ons centrum aankomt, voel je de energie van generaties zenleraren en ‑studenten, voedsel dat je kan helpen in de praktijk en in het leven solide te zijn. Ons programma is ontworpen om onzichtbare monniken in training te helpen hun concentratie te versterken en te profiteren van ondersteuning op de korte en lange termijn. Ons centrum is een thuis, je kunt er altijd naar terugkeren.

Cuong Lu oefende 16 jaar als monnik onder leiding van zenmeester Thich Nhat Hanh. Op basis van zijn directe ervaring zal hij de meest diepgaande leringen van zen overbrengen. In de loop van 16 dagen zal hij de basis‑ en enkele geavanceerde instructies geven van de Linji Zen-school die hij van zijn leraar gekregen heeft.

Tijdens zijn monastieke opleiding hielp Cuong Lu Thich Nhat Hanh bij het samenstellen van het boek Stepping into Freedom als begeleiding voor beginners, als senior leraar gaf hij lessen over boeddhistische psychologie aan mensen van over de hele wereld.

Een 'onzichtbare monnik' is iemand die het geëngageerde boeddhisme beoefent. Sinds hij Plum Village heeft verlaten, heeft Cuong Lu 16 jaar in de wereld gewoond en geëngageerde boeddhistische leringen en praktijken in de samenleving toegepast. Thich Nhat Hanh bracht geëngageerd boeddhisme naar het Westen, zijn student Cuong Lu zal zijn ervaring met het toepassen van geëngageerd boeddhisme in deze training overbrengen.


Het programma omvat Details

  • De vier houdingen waarin we mindfulness van het lichaam beoefenen: staan, lopen, zitten en liggen.
  • Soetra's die de leer van de Boeddha bevatten.
  • Sastra's die de leringen van verlichte boeddhistische leraren bevatten.
  • Vinaya, die ons laat zien hoe kloosterlingen in harmonie en bewustzijn leven.
  • Toegepaste mindfulness in het praktijkcentrum en in de samenleving.    
  • Concentratie op vele niveaus om de diepte van je wijsheid te cultiveren.
Begeleiding met Mededogen

Cuong Lu zal je begeleiden om bij elke ademhaling en bij elke stap een onzichtbare monnik te zijn. Hij zal zijn unieke trainingsmethoden aanbieden zodat, wanneer je naar huis terugkeert, je spirituele oefening van energie opwekken en de leer van de Boeddha manifesteren door zal gaan. Niet het gewaad maakt je tot monnik, maar het mededogen in je.

Als een onzichtbare monnik deel je je wijsheid niet alleen met woorden, maar vooral ook met je aanwezigheid, het mooiste geschenk dat je degene in je leven en toekomstige generaties kunt bieden.

Je wordt uitgenodigd om het pad te betreden van een onzichtbare monnik om een essentiële rol te spelen in het bijdragen aan wereldvrede.

Kosten

€1.430 (in tweepersoonskamers) - incl. overnachtingen en alle verblijfkosten.
€1.246 (in een tent), incl. overnachtingen en alle verblijfkosten.
Voornoemde kosten zijn exclusief DANA voor de leraar.

Dana

De registratiekosten dekken eten, accommodatie en diensten. Ze bevatten geen dana voor de leraar. In de boeddhistische traditie wordt een offer voor de leraar overgelaten aan het oordeel van de student of het individu. Door jouw vrijgevigheid kunnen anderen aanwezig zijn die mogelijk niet kunnen doneren.

Afzeggen

Tot 3 weken voor aanvang van het programma kunt u nog afzeggen. U bent dan alleen € 50,– administratiekosten verschuldigd. Als u later afzegt worden de deelnamekosten volledig berekend. Ook wanneer u tussentijds deelname aan een groep afbreekt blijft u de volledige deelnamekosten verschuldigd.

Annulering van een activiteit
.
Mocht een groep - om wat voor reden dan ook - niet kunnen doorgaan, dan laten we je dat zo snel mogelijk weten en storten we de totale deelnamekosten terug op je rekening. No Word Zen aanvaardt geen verdere aansprakelijkheid voor annuleringen van retraites buiten de restitutie van de retraiteregistratiekosten. We kunnen bijvoorbeeld niet aansprakelijk worden gesteld voor geld dat wordt besteed aan vooraf gemaakte reisarrangementen, zoals vliegtickets en treintickets.
Vragen?

Alstublief e-mail ons
"Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en samen het pad van inzicht en mededogen te beoefenen. Laten we er alles aan doen om een wereld van vrede op te bouwen."
Cuong Lu

Wil je je inschrijven voor dit event?