Over ons

Cuong Lu, boeddhistisch leraar, geleerde en schrijver, werd in 1968 in Vietnam geboren en emigreerde in 1980 met zijn familie naar Nederland. Hij studeerde Oost-Aziatische studies aan de Universiteit van Leiden en werd in 1993 tot 18e kloosterleerling van Thich Nhat Hanh gewijd in Plum Village in Frankrijk. In 2000 werd hij erkend als leraar in de Lieu Quan-lijn van de Linji-school voor zenboeddhisme.

In 2009 verliet Cuong na zestien jaar Plum Village, keerde terug naar het lekenleven en zette zijn praktijk als onzichtbare monnik in Nederland voort. In 2011 woonde hij samen met vijf collega's een ceremonie bij tot instelling van boeddhistische spirituele zorg op het ministerie van Justitie en was hij zes jaar lang aalmoezenier in de Nederlandse penitentiaire inrichting.


Hoofd Zenleraar & Auteur

In hetzelfde jaar richtte Cuong het Mind Only Institute op, gevestigd in Nederland, waar hij boeddhistische filosofie en psychologie doceert, gespecialiseerd in Yogachara-boeddhisme gecombineerd met de Madhyamaka (Middenweg) school van Nagarjuna.

In 2022 richtte hij No Word Zen op, een orde van 'onzichtbare' monniken en nonnen. De kloosterlingen in deze orde zijn overal en dienen de samenleving en de planeet zonder 'gevangen' te worden door monastieke vormen of gewaden.
Cuong Lu is de auteur van Dit is Geluk, De Boeddha in de Bajes, Wacht, The Buddha in Jail: Restoring Lives, Finding Hope and Freedom; Wait: a Love Letter To Those in Despair; en Happiness is Overrated: Simple Lessons on Finding Meaning in Each Moment.

Hij geeft les in Europa, Azië en de Verenigde Staten.
Onze missie
"We willen miljoenen onzichtbare zen-kloosterlingen opleiden."
Two Generations and One Path
Thich Nhat Hanh & Cuong Lu
Een bron van wijsheid, in meer dan 14 eeuwen van generatie op generatie doorgegeven.
638-713

Hui Neng
1968

Cuong Lu
1926-2022

Thich Nhat Hanh
?-866

Lin Chi
“We hebben een nieuwe onzichtbare Zen-orde nodig die vrij is van alle religieuze vormen, maar die de wijsheid van de grote leraren bezit en deze toepast op het leven in de moderne samenleving.”
— Cuong Lu

Bestel hier de boeken van Cuong Lu