Thuis - deel 3

Door Cuong Lu | 30-01-2022
Ik wens jullie daarom allemaal toe, dat jullie een jaar lang elke dag het goede kunnen herkennen.
De enige plek waar goed echt goed is, dat is thuis. Je kunt alles stopzetten, je kunt jouw mind stopzetten en pas dan kun je duidelijk zien waar het naartoe gaat. Zonder thuis ga je mee met de mind en heb je geen idee waar je naartoe gaat.

Dus om het goede te kunnen weten, te kunnen doen in het leven, heb je een thuis nodig. Ik wens jullie daarom allemaal toe, dat jullie een jaar lang elke dag het goede kunnen herkennen. Dat is heel mooi, een jaar lang goed doen. Een jaar lang het goede kunnen herkennen en het goede kunnen denken. Het goede bestaat, het bestaat echt. Net zoals een thuis bestaat. Ik onderricht al heel lang: geluk bestaat. En nu voeg ik daaraan toe: het goede bestaat. Daarvoor moet je kunnen stoppen, thuiskomen, en thuis is echt in jou.
"Ik wil dat er steeds meer mensen zullen zijn die een thuis herkennen, steeds meer. "
Wat moet je doen wanneer je thuis wilt komen? Het eerste is: denk aan thuis. Dat is wat je moet doen. Denk aan thuis. Ik wil echt bij je thuis zijn. Op dit moment wil ik helemaal terugkeren naar mijzelf, thuis zijn. Denk aan je voorouders, want je voorouders zijn thuis. Denk aan de oefening die je ontvangen hebt, het onderricht dat je ontvangen hebt. Denk aan de Sangha, denk aan de Boeddha. Als je echt aan de Boeddha denkt, 100 procent aan de Boeddha denkt, dan ben je thuis. Als je 100 procent aan je voorouders denkt, dan ben je thuis. Doe dat echt. Want ben je op een moment niet thuis, dan ben je niet sterk, dan is je mind sterker en die stuurt je de verkeerde kant op. Dus of je mind is sterker of je oefening is sterker.
Dus ik wens jou toe, dat jouw oefening jou een heel jaar lang thuis gaat brengen. Dat je vrij kunt zijn, gelukkig kunt zijn en het goede kunt herkennen. Met het herkennen van geluk brengen we iets tot leven. Ik wil dat er steeds meer mensen zullen zijn die een thuis herkennen, steeds meer. Uiteindelijk wil ik echt in dit jaar dat het ons lukt om kinderen, jonge mensen te bereiken en tegen hen zeggen: we hebben een thuis voor jullie gevonden. Kom thuis, dat maakt alles leuker. Het neemt niets van jullie weg, maar het maakt je leven veel stabieler. Ik wens dat het ons lukt om dit jaar jonge mensen te bereiken.
Rustend in de leegte
Meld je aan voor de 16-daagse retraite

Lees ook deze artikelen

Misschien vind je deze ook wel interessant