als zijn eigen klooster.”
“Een No Word Zen kloosterling
ziet de hele maatschappij
6  t/m 21 juli 2024
Word Een Onzichtbare Kloosterling
Aanvang op de eerste dag om 20.00 uur
Einde op de laatste dag na de lunch

Een Speciale Retraite door Cuong Lu
Een 16-daagse intensieve training
voor onzichtbare zen-kloosterlingen
You will learn:
Je krijgt een formele ordinatie en een zestiendaagse intensieve training. Deze training bevat de diepe studie in de drie manden met heilige boeddhistische literatuur: Soetra, Sastra en Vinaya (leringen van de Boeddha, commentaren op de leringen en kloosterregels)..
Wijsheid
Geluk
Compassie
Vrede
Rust
Stilte
Verbinding
Vrijheid
No Word Zen Training voor Onzichtbare Kloosterlingen

Een 16-daagse intensieve training onder begeleiding van zenmeester Cuong Lu

Onze planeet met acht miljard mensen en talloze andere soorten is in gevaar. De wijsheid van een miljoen wijsheidbewaarders is nodig om onze soort te laten overleven. No Word Zen‑monniken hebben het vermogen om elke persoon die ze ontmoeten te inspireren en om samen te werken in wijsheid en bekwame middelen om de vele crises waarmee we vandaag de dag geconfronteerd worden te stoppen, inclusief de wereldwijde klimaatverandering die wij mensen blijven verergeren met onze uitstoot, plasticproductie en zoveel andere verontreinigende stoffen voor lucht, land en zee.

Cuong Lu is een lijnhouder in een ononderbroken lijn die hem is doorgegeven door wijlen de Eerwaarde Thich Nhat Hanh. Hij trainde als kloosterling in Plum Village en biedt nu training aan 'onzichtbare kloosterlingen' om wijsheid en mededogen naar de wereld te brengen door middel van mindfulness en activisme, en een vreedzame revolutie te creëren.

Een onzichtbare kloosterling is altijd aan het oefenen. Elk moment is een kans om volledig aanwezig te zijn en je wijsheid en mededogen te delen zonder de aandacht op jezelf te vestigen. Dit is een manier om vrede en welzijn in de samenleving te cultiveren. invisible monastic is always practicing.

Niet de gewaden maken de monnik. Wijsheid maakt je een vredig persoon. De No Word Zen-beweging is een zaadje dat, wanneer het bewaterd wordt, een miljoen meelevende bloemen zal laten groeien die zich inzetten om iedereen die lijdt te helpen.
DATUM EN TIJD:
6 - 21 juli, 2024
Aanvang op de eerste dag: 20:00 uur
Einde op de laatste dag na de lunch

LOCATIE:
2, Le Mont
87190 Magnac-Laval
France show on map

KOSTEN:
€1,695 (vrij van btw-in tweepersoonskamers) - €1,529 (vrij van btw-in een tent), incl. overnachtingen en alle verblijfkosten. Voornoemde kosten zijn exclusief DANA voor de leraar.

BELANGRIJKE INFORMATIE:
Verder lezen

INSCHRIJVEN:
Inschrijven voor dit event

DATUM EN TIJD:
6 - 21 juli, 2024
Aanvang op de eerste dag: 20:00 uur
Einde op de laatste dag na de lunch

LOCATIE:
2, Le Mont
87190 Magnac-Laval
France show on map

KOSTEN:
€1,695 (vrij van btw-in tweepersoonskamers) - €1,529 (vrij van btw-in een tent), incl. overnachtingen en alle verblijfkosten. Voornoemde kosten zijn exclusief DANA voor de leraar.

BELANGRIJKE INFORMATIE:
Ga verder

INSCHRIJVEN:
Inschrijven voor dit event
Ons Programma

Vanaf het eerste moment dat je in ons centrum aankomt, voel je de energie van generaties zenleraren en ‑studenten, voedsel dat je kan helpen in de praktijk en in het leven solide te zijn. Ons programma is ontworpen om onzichtbare monniken in training te helpen hun concentratie te versterken en te profiteren van ondersteuning op de korte en lange termijn. Ons centrum is een thuis, je kunt er altijd naar terugkeren.

Cuong Lu oefende 16 jaar als monnik onder leiding van zenmeester Thich Nhat Hanh. Op basis van zijn directe ervaring zal hij de meest diepgaande leringen van zen overbrengen. In de loop van 16 dagen zal hij de basis‑ en enkele geavanceerde instructies geven van de Linji Zen-school die hij van zijn leraar gekregen heeft.

Tijdens zijn monastieke opleiding hielp Cuong Lu Thich Nhat Hanh bij het samenstellen van het boek Stepping into Freedom als begeleiding voor beginners, als senior leraar gaf hij lessen over boeddhistische psychologie aan mensen van over de hele wereld. 

Een 'onzichtbare monnik' is iemand die het geëngageerde boeddhisme beoefent. Sinds hij Plum Village heeft verlaten, heeft Cuong Lu 14 jaar in de wereld gewoond en geëngageerde boeddhistische leringen en praktijken in de samenleving toegepast. Thich Nhat Hanh bracht geëngageerd boeddhisme naar het Westen, zijn student Cuong Lu zal zijn ervaring met het toepassen van geëngageerd boeddhisme in deze training overbrengen.


Het programma omvat Details

  • De vier houdingen waarin we mindfulness van het lichaam beoefenen: staan, lopen, zitten en liggen.
  • Soetra's die de leer van de Boeddha bevatten.
  • Sastra's die de leringen van verlichte boeddhistische leraren bevatten.
  • Vinaya, die ons laat zien hoe kloosterlingen in harmonie en bewustzijn leven.
  • Toegepaste mindfulness in het praktijkcentrum en in de samenleving.     
  • Concentratie op vele niveaus om de diepte van je wijsheid te cultiveren.
Begeleiding met Mededogen

Cuong Lu zal je begeleiden om bij elke ademhaling en bij elke stap een onzichtbare monnik te zijn. Hij zal zijn unieke trainingsmethoden aanbieden zodat, wanneer je naar huis terugkeert, je spirituele oefening van energie opwekken en de leer van de Boeddha manifesteren door zal gaan. Niet het gewaad maakt je tot monnik, maar het mededogen in je.

Als een onzichtbare monnik deel je je wijsheid niet alleen met woorden, maar vooral ook met je aanwezigheid, het mooiste geschenk dat je degene in je leven en toekomstige generaties kunt bieden.

Je wordt uitgenodigd om het pad te betreden van een onzichtbare monnik om een essentiële rol te spelen in het bijdragen aan wereldvrede.

Kosten

€1,695 (in tweepersoonskamers) - incl. overnachtingen en alle verblijfkosten.
€1,529 (in een tent), incl. overnachtingen en alle verblijfkosten.
Voornoemde kosten zijn exclusief DANA voor de leraar.

Indien gewenst kun je deze kosten in 4 termijnen betalen.

Donatie

De registratiekosten dekken eten, accommodatie en diensten. Ze bevatten geen dana voor de leraar. In de boeddhistische traditie wordt een offer voor de leraar overgelaten aan het oordeel van de student of het individu. Door jouw vrijgevigheid kunnen anderen aanwezig zijn die mogelijk niet kunnen doneren.

Afzeggen

Tot 3 weken voor aanvang van het programma kunt u nog afzeggen. U bent dan alleen € 35,– administratiekosten verschuldigd. Als u later afzegt worden de deelnamekosten volledig berekend. Ook wanneer u tussentijds deelname aan een groep afbreekt blijft u de volledige deelnamekosten verschuldigd.

Annulering van een activiteit
.
Mocht een groep - om wat voor reden dan ook - niet kunnen doorgaan, dan laten we je dat zo snel mogelijk weten en storten we de totale deelnamekosten terug op je rekening. No Word Zen aanvaardt geen verdere aansprakelijkheid voor annuleringen van retraites buiten de restitutie van de retraiteregistratiekosten. We kunnen bijvoorbeeld niet aansprakelijk worden gesteld voor geld dat wordt besteed aan vooraf gemaakte reisarrangementen, zoals vliegtickets en treintickets.
Vragen?

Alstublief e-mail ons
"Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en samen het pad van inzicht en mededogen te beoefenen. Laten we er alles aan doen om een wereld van vrede op te bouwen."
Cuong Lu

Wil je je inschrijven voor dit event?