Rustend in de Leegte

Door zenleraar Cuong Lu

Een 16-daagse basistraining voor onzichtbare zen-kloosterlingen. Groep A3.

Data: groep A3 – 23 maart t/m 7 april 2023. 

Aanvang op de eerste dag om 20.00 uur; het is mogelijk al in de loop van de middag aan te komen; einde op de laatste dag na de lunch.

Kosten: € 1.664,— (vrij van btw, in tweepersoonskamers) incl. overnachtingen en alle verblijfkosten.
€ 1.498,— (vrij van btw, in een tent) incl. overnachtingen en alle verblijfkosten.

Voornoemde kosten zijn exclusief Dana (zie uitleg onderaan).

Reis: per auto vanaf Utrecht 896 km (8.48 uur); vanaf Rotterdam 795 km (8.12 uur); met de trein: Rotterdam-Bellac (7.30 uur); met het vliegtuig Amsterdam-Limoges (Frankrijk). We kunnen je van het treinstation Bellac afhalen.

Inschrijven: inschrijven kan onderaan deze pagina.
Toelichting
Zen is een praktische, dynamische toepassing in het dagelijkse leven van Boeddha’s inzicht. En Hui Neng (638-713) was hiervan de oprichter. Hij kon lezen noch schrijven. Bij het horen van de Diamant Soetra, met de zin: ‘Rustend op de leegte, de geest zou vrij zijn van alle concepten,’ kreeg hij een verlichting. Met deze verlichting heeft hij Zen in China neergezet. Hij was in die tijd geen monnik. Of anders gezegd, hij was een onzichtbare monnik die midden in de maatschappij leefde.

Cuong Lu is de formele opvolger van Hui Neng. Van Hui Neng tot aan Thich Nhat Hanh is er een ononderbroken transmissie van de wijsheid geweest. Cuong Lu kreeg in het jaar 2000 de lamptransmissie van Thich Nhat Hanh. Hij is een in de 21ste eeuw levende zenleraar en hij wil de kracht van Zen tot leven roepen. De kracht van de praktische toepassing en onzichtbaarheid van Zen.
In deze 16-daagse basistraining worden de deelnemers door Cuong Lu geordineerd tot zen-kloosterlingen. Daarna krijgen de nieuw geordineerde kloosterlingen de instructies om de wijsheid van de Boeddha op een onzichtbare wijze in de moderne maatschappij te kunnen oefenen. Deze training is intensief en gaat door wanneer de zen-kloosterlingen met een diepe wijsheid in hun hart terugkeren naar het dagelijkse leven. Ze kunnen hun oude werk doen, maar wel met het nieuwe inzicht van een onzichtbare zen-kloosterling.
Inschrijf- en deelnamevoorwaarden
Afzeggen
Tot 3 weken voor aanvang van het programma kunt u nog afzeggen. U bent dan alleen € 25,– administratiekosten verschuldigd. Zegt u later af, dan worden de deelnamekosten volledig berekend. U blijft de volledige deelnamekosten ook verschuldigd wanneer u uw deelname aan een groep tussentijds afbreekt.

Niet doorgaan van een groep
Indien een groep ‑ om welke reden dan ook ‑ niet door kan gaan, dan krijgt u daarvan zo tijdig mogelijk bericht en worden de door u betaalde deelnamekosten op uw rekening teruggestort.

Algemeen
Deelname aan groepen, retraites of individuele begeleiding geschiedt altijd op basis van vrijwilligheid en voor eigen verantwoordelijkheid. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart u zich akkoord met dit uitgangspunt.
Dana
Wat is Dana?
Voor alle groepen worden alleen de zuivere verblijfkosten vermeld. Daar wordt dus geen enkele winst op gemaakt. Daarnaast wordt ‑ naar boeddhistisch gebruik ‑ tijdens het programma een gift verwacht. Dit heet ‘Dana’. De hoogte van de Dana wordt door uzelf bepaald, in overeenstemming met uw financiële mogelijkheden en de waarde voor u van het gebodene. U wordt verzocht zich te realiseren dat de leraren van Dana moeten leven, en er verantwoordelijk mee om te gaan.