Een Glimlachende Lotus

Door zenleraar Cuong Lu

Een 10-daagse verdiepingstraining. Groep E1.
(Om met deze E1 training mee te doen moet je een A1 of A2 training - Rustend in de Leegte - afgerond hebben.)

Data: groep E1– 22 t/m 31 juli 2023
Aanvang op de eerste dag om 20.00 uur; het is mogelijk al in de loop van de middag aan te komen; einde op de laatste dag na de lunch.

Kosten: € 1.098,— (vrij van btw) incl. overnachtingen en alle verblijfkosten. Huisvesting in tweepersoonskamers. (VOL).
€ 995,— (vrij van btw, in een tent) incl. overnachtingen en alle verblijfkosten. (VOL).

Voornoemde kosten zijn exclusief Dana (zie uitleg onderaan).

Programma: Stilte en veel tijd voor verschillende meditaties hebben de nadruk in deze retraiteperiode, waarin jouw manier van zijn welkom is. Ook de maaltijden verlopen in stilte. Dagelijks is er een lezing als onderdeel van de ochtend. De meeste dagen starten om 06.00 uur en eindigen om 21.00 uur.

Reis: per auto vanaf Utrecht 896 km (8.48 uur); vanaf Rotterdam 795 km (8.12 uur); met de trein: Rotterdam-Bellac (7.30 uur); met het vliegtuig Amsterdam-Limoges (Frankrijk). We kunnen je van het treinstation Bellac afhalen.

Inschrijven: om met deze E1 training mee te doen moet je een A1 of A2 training (Rustend in de Leegte) afgerond hebben. Inschrijven kan onderaan deze pagina.
Toelichting

Cuong Lu is de formele opvolger van Hui Neng. Van Hui Neng tot aan Thich Nhat Hanh is er een ononderbroken transmissie van de wijsheid geweest. Cuong Lu kreeg in het jaar 2000 de lamptransmissie van Thich Nhat Hanh. Hij is een levende zenleraar in de 21ste eeuw en wil de kracht van Zen tot leven roepen. De kracht van de praktische toepassing en de onzichtbaarheid van Zen.

In deze 10-daagse verdiepingstraining krijgen de onzichtbare zen-kloosterlingen de begeleiding van Cuong Lu om hun weg op een stabiele manier voort te kunnen zetten. Er worden lezingen en instructies gegeven om de soetra’s, sastra’s en vinaya te verdiepen. In het gigantische oerwoud van het boeddhisme is er gelukkig een begeleiding, waardoor we niet verdwaald raken in de complexiteit van het denken. Deze wijsheid geeft ons de mogelijkheid om het wonder van het leven te ontdekken en aan andere mensen door te geven met een aspiratie en een inspiratie.

Wil je je inschrijven voor dit event?

Dat kan door op onderstaande knop te drukken en vervolgens je gegevens in te vullen. Na de betaling ben je automatisch ingeschreven. 
Inschrijf- en deelnamevoorwaarden

Afzeggen
Tot 6 maanden voor aanvang van het programma kunt u nog afzeggen. U bent dan alleen € 25,– administratiekosten verschuldigd.
Tot 3 maanden voor aanvang van het programma bent u 30% van de kosten verschuldigd.
Tot 1 maand voor aanvang van het programma bent u 50% van de kosten verschuldigd.
Tot 2 weken voor aanvang worden de deelnamekosten volledig berekend.
Ook wanneer u tussentijds deelname aan een groep afbreekt, blijft u de volledige deelnamekosten verschuldigd.

Niet doorgaan van een groep
Indien een groep ‑ om welke reden dan ook ‑ niet door kan gaan, dan krijgt u daarvan zo tijdig mogelijk bericht en worden de door u betaalde deelnamekosten op uw rekening teruggestort.

Algemeen
Deelname aan groepen, retraites of individuele begeleiding geschiedt altijd op basis van vrijwilligheid en voor eigen verantwoordelijkheid. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart u zich akkoord met dit uitgangspunt.

Dana
Wat is Dana?

Voor alle groepen worden alleen de zuivere verblijfkosten vermeld. Daar wordt dus geen enkele winst op gemaakt. Daarnaast wordt ‑ naar boeddhistisch gebruik ‑ tijdens het programma een gift verwacht. Dit heet ‘Dana’. De hoogte van de Dana wordt door uzelf bepaald, in overeenstemming met uw financiële mogelijkheden en de waarde voor u van het gebodene. U wordt verzocht zich te realiseren dat de leraren van Dana moeten leven, en er verantwoordelijk mee om te gaan.